18.09.2020 | 04:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kombajny na zámku

Letošní rok nepřeje výstavním akcím. Jaro bylo krizové, o prázdninách to šlo, ale zase byly dovolené a v druhé polovině září se druhá koronavirová vlna rozběhla na plné obrátky. Ještě než začal strmý nárůst v počtu nakažených, stihla společnost Strom Praha uspořádat zřejmě poslední letošní akci, která proběhla v pěkném prostředí, zámeckém areálu v Kačině.
Setkání s technikou John Deere bylo zaměřeno především na sklízecí mlátičky a jednalo se o takové dožínky spojené s akcí Vinobraní, která ve stejný den nezávisle proběhla na zámku Kačina. Díky tomu obě akce navštívilo velké množství návštěvníků, a to jak těch pozvaných, rekrutovaných většinou z řad uživatelů techniky John Deere, tak z řad laické veřejnosti, která sice zemědělskou techniku používat nebude,, ale i tak si může budovat povědomí o značce s jelenem ve znaku.

A co bylo vystaveno? Hned sedm sklízecích mlátiček řady T a S včetně různých sklízecích adaptérů. A nechyběly také traktory nových řad 7R a 8R. A protože zámek Kačina je spojen též s muzeum zemědělství, tak nové stroje doplnily i veteráni John Deere, například Lanz z roku 1963 a skutečný skvost, traktor John Deere model A z roku 1939.

Pro návštěvníky pozvané do expozice John Deere byl kromě vydatného občerstvení a ochutnávky vín připraven též krátký program spočívající ve video ukázkách z letošních žní, které navodily pohodovou atmosféru sklizně, když vše funguje jak má. A o dobrou zábavu se postaralo i vystoupení Růženky Kunstýřové, která u tyče předvedla sestavu Pole dance spočívající v řadě krkolomných triků. A aby to bylo ještě zábavnější některé z méně krkolomných pozic na tyči si vyzkoušeli i odvážní zaměstnanci firmy Strom. A musím říci, že byli šikovní. Nikdo se přitom nezranil.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down