23.09.2020 | 01:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nová samostatná balička s robustní konstrukcí

Také u svinovacích lisů přišli jejich výrobci v poslední době na trh se stroji s výrazně zvýšeným lisovacím tlakem, které dokážou vyprodukovat balíky o značné hmotnosti. Nicméně pro baličku EasyWrap 150 od společnosti Krone nejsou problémem ani balíky o hmotnosti až 1600 kg. I přes svou odolnost vůči mechanickému namáhání se nová balička Krone vyznačuje kompaktními rozměry a úzkým rámem, takže řidič traktoru má nerušený výhled na balík.

V průběhu ovíjení balíku fólií otáčejí balíkem dva velké hnané válce (vždy jeden hladký a jeden profilovaný). Válce fungují spolehlivě i u těžkých balíků či ve svahu. Nastavení baličky na průměr balíku je pouhým začepováním dorazu pro nastavení nakládacího ramene. Tím je zajištěno, že fólie bude vždy navinována na střed balíku. Při balení se tak dosahuje ideálního překrytí a rovnoměrného rozložení fólie.

Firma Krone u své nové baličky také zajímavým způsobem zajišťuje ovinutí balíku požadovaným počtem vrstev fólie a rovnoměrné překrytí i při záměně traktorů s různě výkonnou hydraulikou. EasyWrap 150 nespoléhá jen na čas ovíjení, který může být relativní veličinou, ale snímač otáček sleduje polohu a počítá každou otáčku ovíjecího ramene.

Nová balička využívá fólii o šířce 750 mm. Úroveň předepnutí fólie si obsluha může nastavit na 55 % nebo 70 %. Zásobník fólií s integrovaným osvětlením a ovládáním držáků fólie, odřezávání a otáčení ramene lze na přání rozšířit až o čtyři držáky náhradních rolí.*

Více informací v časopise Farmář 10/2020.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down