23.09.2020 | 02:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Drtič zrn s větší třecí plochou

Sklízecí řezačky firmy Krone jsou známé svou vynikající kvalitou řezu. Ta je základem kvalitního krmiva.

Jako u sklízecích řezaček BiG X 680-1180 je u nového drtiče zrn OptiMaxx profil zubů nakloněn pod úhlem pěti stupňů. Díky tomuto šikmému tvaru zubů je dosažen tzv. nůžkový efekt. Sklízený materiál není jen intenzivně zpracovaný v podélném směru, ale současně i příkladně zpracován ve směru příčném. Průměr válců je 250mm, jako je tomu u všech sklízecích řezaček Krone. Šířka válců drtiče zrn byla zvětšena o 25 procent. Výsledkem tohoto zvětšení třecí plochy je intenzivní zpracování zrna a částic rostlin ve všech oblastech délky řezanky.

Nové válcové drtiče zrn nabízí Krone v provedení 105/123 zubů, popř. 123/144 zubů. Provedení 105/123 zubů je vhodné do střední až velké délky řezanky. Varianta 123/144 zubů se doporučuje do krátké až středně dlouhé řezanky. V základu je rozdíl otáček mezi válci 30 procent. Na přání je možné získat až 40, popř. 50 procent.

U obou variant drtičů zrn je v nabídce i Heavy Duty varianta. U tohoto provedení je povrch válců opatřen inovativní technologií Busa®CLAD. Díky tomu je dosaženo větší odolnosti proti opotřebení a vyšší životnosti za všech sklizňových podmínek.

Koncepce válcového drtiče přesvědčí i při manipulaci. Skříň drtiče disponuje upravenými ložisky, které mají vyšší životnost a nabízí příkladně jednoduchou manipulaci pro údržbu a případné opravy. Nejen výměna ložisek, popř. válců nebo řemenic je jednoduchá, ale i čištění lze díky velkému údržbovému otvoru provádět bez jakýchkoli komplikací.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down