01.09.2020 | 02:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výkonné lisy s prodlouženou životností

Firma Krone představila své lisy na hranolovité balíky v přepracované podobě. Byly přepracovány a optimalizovány četné komponenty podléhající opotřebení, což znamená i delší životnost. Výsledkem je nová generace lisu Big Pack, která přesvědčí jako opravdový High Performance lis.

Zvláštním charakteristickým prvkem nového Big Packu jsou, vedle nového moderního designu, prodloužený lisovací kanál, ještě robustnější variabilní plnící komora VFS a další komfortní prvky, které výrazně zjednoduší práci s lisem. Například nové čištění stroje nesoucí název Krone PowerClean. Nové modely Big Pack jsou k dostání s nezměněnými rozměry lisovací komory 1270 a 1290.

Lisovací kanál nového lisu Big Pack 1270 a Big Pack 1290 byl prodloužen o více jak 20 procent na délku 3,60 m. Horní stěna lisovacího kanálu má u všech modelů šířku odpovídající šířce celého lisovacího kanálu a byla přizpůsobena designu lisu Big Pack 1290 HDP HighSpeed. Díky prodlouženému kanálu a širší lisovací čelisti je dosaženo ještě lepšího tvaru a zřetelně vyšší hmotnosti balíku. Obzvlášť u Big Pack 1270.

Funkční skupiny systému VFS Krone přepracovala vzhledem k odolnosti a průchodnosti. Tím došlo k drastické redukci maximálních sil, které působily na ovládací mechanismus. Zdvojnásobila se životnost VFS. Nastavení podávací hrabice je nyní možné provádět z terminálu, což se odrazí na nejlepším možném tvaru a slisovanosti balíku. Permanentně jsou sdělovány informace o vytížení VFS na základě měření točivých momentů v systému pohonu.

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down