09.09.2020 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Praktický design lisů nové generace

Nová generace lisu Big Pack na obří hranolovité balíky firmy Krone přesvědčí i vzhledem. Zásobníky motouzu jsou přímo integrovány do bočních krytů. Tím je zajištěna příkladná ochrana proti znečištění. Další výhodou je, že pro doplnění provázků je nutné otevřít pouze menší kryt.

Nově koncipovaný zásobník motouzů nabízí lepší přehled nad zásobou motouzu a místo pro 30 rolí o velikostech 10 až 15 kg. Na přání může být lis Big Pack vybaven dvěma přídavnými zásobníky. Celkem tak lis pojme až 42 rolí o celkové hmotnosti až 630kg.

Rovněž nový je hydraulicky výklopná koncepce bočních krytů, která umožňuje dva různé režimy vyklápění. Řidič ovládá boční kryty přímo z kabiny pomocí ovládacího terminálu nebo na tlačítkách umístěných na stroji. Zásobníky provázku je možné, stejně jako u osvědčeného lisu Big Pack 1290 HDP II, spustit dolů nebo vyklonit nahoru.   Díky tomu je možné rychle, jednoduše a komfortně doplnit role s provázkem. Navíc tato technika nabízí příkladný přístup pro údržbu nebo opravy na lisu.

Všechny lisy Big Pack s řezacím ústrojím budou odteď vybaveny osvědčeným řezacím ústrojím VariCut (VC). Toto řezací ústrojí je k dostání ve variantě s 51 nebo 26 noži. Vyznačuje se obzvlášť vysokým komfortem ovládání. Z výroby jsou nakonfigurovány tyto kombinace řazení nožů (51/26/25/12/5/0) popř. (26/14/12/6/6/ 0) nebo také individuální uspořádání. Principiálně jsou možné všechny konfigurace. Skupiny nožů se řadí natočením řadící hřídele. Řadící vačky jsou nasunuty na řadící hřídeli a je možné je podle potřeby nekomplikovaně přizpůsobit požadovanému počtu nožů. Řidič může flexibilně reagovat na individuální požadavky sklizně a přání zákazníků.

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down