23.09.2020 | 10:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový koncept rotoru pro obracení píce bez znečišťování

Firma Krone v létě tohoto roku představila novou řadu rotorových obracečů pod názvem Vendro. Namísto kloubů, které je nutné denně mazat, používá Krone bezúdržbové osmiprsté spojky. Tyto spojky trvale a spolehlivě přenáší plný výkon v jakékoli poloze.

I převodovky rotorů jsou jako u všech rotorových obracečů Krone bezúdržbové a plněné polotekutým tukem. Tak, aby náklady na údržbu byly co nejnižší. Kromě toho jsou převodovky rotorů zavěšeny pod rám stroje, aby nemusely jako nosný díl přenášet celé zatížení stroje.

Zrovna tak jako u obracečů Highland je i u Vendra použit nový OptiTurn koncept rotoru. Výsledkem kombinace kopírovacího kola nacházejícího se v bezprostřední blízkosti prstů (v porovnání s KW o 20 cm blíže) a patentovaných prstů Krone OptiTurn je příkladný výsledek práce obraceče.

Nové, patentované prsty OptiTurn jsou vyvinuté pro co nejlepší zachycení píce a jejím opětovné uvolnění při obracení. Díky jejich třírozměrnému tvarování je materiál zachycován čistě a přitom je ihned nadzvedáván ze země. Předkloněný tvar prstů rozděluje píci na nestejně dlouhé prsty rovnoměrně beze ztrát a perfektně ji zpracovává. Tvarování prstů umožňuje zrovna tak i příkladné uvolňování píce z prstů a rovnoměrný rozhoz s nakypřeným rozložením materiálu. Čas prosychání se tím zkracuje na minimum a lze tak optimálně využít i krátké časové intervaly vhodné pro sklizeň.*

Více informací přinese týdeník Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down