24.09.2020 | 05:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový žací stroj s velkým záběrem

Firma Pöttinger představila další novinku. A to tentokrát v oblasti svých vzadu nesených žacích strojů. Má název NovaCat 402 ED a jedná se o jeden z největších vzadu nesených žacích strojů s kondicionérem na trhu. Má pracovní záběr celých 3,88 m.

Osvědčený prstový mačkač Extra Dry se stará o urychlení zavadání píce a zároveň o to, že píce je odkládána v provzdušněném řádku. Prsty ve tvaru písmene V, vyrobené pro prodloužení životnosti z tvrzené oceli, jsou uloženy v pryžových elementech. Údery s intenzitou, kterou je možné si nastavit podle potřeby, tyto ocelové prsty narušují povrchovou vrstvu a lámou stonky rostlin, takže se z hmoty může vlhkost rychleji uvolňovat. Tak dochází v průběhu kratší doby ke zvýšení obsahu sušiny. Rychlé a rovnoměrné zavadání umožňují také zaoblený tvar krytu kondicionéru a nastavitelné vodicí plechy na spodní části krytu. Uživatel žacího stroje si může také nastavovat to, zda hmota bude odkládána do řádku anebo na široko – vždy v závislosti na druhu sklízené pícniny, výnosu hmoty a průběhu počasí.

U nového žacího stroje NovaCat 402 ED přichází výrobce v oblasti kondicionéru s novinkou – kryt kondicionéru má nižší hmotnost. Částečně je vyroben z hliníku.

Díky konstrukci žacího stroje bude každý uživatel profitovat z dobře fungujícího systému odlehčení a optimální světlé výšky v poloze pro otáčení na souvratích.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down