04.09.2020 | 01:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nadčasová platforma

S prodejem samojízdných postřikovačů začala firma Horsch již v roce 2003. Po patnácti letech úspěšného prodeje byl v roce 2019 čas na uvedení modelu nového. Stalo se tak na mezinárodním veletrhu Agritechnica. V novém postřikovači jsou integrovány všechny zkušenosti, které firma Horsch doposud získala. Zároveň se pyšní zcela novým uspořádáním základních konstrukčních celků – kabinou vpředu, za ní pak motor a zbývající prostor vyplňuje velkoobjemová nádrž na postřikovou jíchu.

S novým postřikovačem má Horsch k dispozici zároveň novou platformu, kterou bude v budoucnu dále rozvíjet. V roce 2021 bude k dispozici podobná varianta s označením VL, u níž bude možné nastavovat světlou výšku až do 200 cm. Takový stroj využijí pěstitelé slunečnice a kukuřice, kteří své porosty potřebují ošetřovat v pozdějších vegetačních fázích.

Současné modely existují ve dvou základních provedeních – s nádrží o objemu šest či osm tisíc litrů. Postřikovače mají pro přesuny po veřejných komunikacích světlou výšku 100 cm, ale v pracovní poloze umožňuje podvozek světlou výšku až 135 cm. Podvozek využívá jeden z nejmodernějších systémů dnešní doby: nezávislého zavěšení kol prostřednictvím dvojice ramen, kdy každé kolo může samostatně kopírovat terén, a vznikající rázy jsou absorbovány hydraulickými válci, napojenými na dusíkové akumulátory. Výsledkem je pohodlí pro obsluhu téměř na úrovni komfortu osobních automobilů.

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down