19.09.2020 | 03:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Modernizace rychlého traktoru

Systémový traktor Fastrac JCB je tak unikátní, že o něj projevila zájem i americká armáda. V odpovědi na tyto požadavky inženýři JCB vyvinuli speciální verzi Fastracu s označením High Mobility Engineer Excavator (HMEE). Traktor nemusel být převážen na podvalníku, ale zvládal tempo armádních konvojů vlastními silami. Na velké vzdálenosti pak mohl být transportován letadlem Hercules C-130. Díky zesíleným nápravám a zvětšenému rozvoru unesl zátěž dvou tun. Výroba začala v roce 2006.

O dva roky později spatřila světlo světa poprvé série Fastrac 7000. Tři traktory měly výkon 178, 195 a 230 k. Série se na trzích prosadila úspěšně a v následujícím roce byla doplněna ještě o nejvýkonnější model 7270 o výkonu 270 k. Úspěch nepřišel jen tak: traktory měly hydropneumatické odpružení obou náprav s automatickým vyrovnáváním, novou poloautomaticky pracující mechanickou převodovku P-Tronic 24x9, zvětšenou kabinu a nový robustnější rám Monocoque.

Shodnou převodovku měl ve svých útrobách i traktor JCBFastrac 3000 Xtra při své první prezentaci na podzimním veletrhu Agritechnica v roce 2011. Novinkou ovšem byl brzdový pedál Xtra-Drive Start/Stop, motor AGCO Power (dříve Sisu) se zdvihovým objemem 7,4 l, systémem externí selektivní katalytické redukce SCR a řidičem aktivované přídavné navyšování výkonu Powerboost pro dopravní práce.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down