26.09.2020 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nejnovější přírůstek pracuje s lisem

Podnik Zeras a.s. Radostín je, co se flotily traktorů týká, spjat se značkou Massey Ferguson a k jejich spočítání nepostačí ani všechny prsty na obou rukách. Letos do rodiny přibyl nejnovější kousek traktor Massey Ferguson 8737 S a rovnou s novým lisem na hranolové balíky MF 2270XD.

Traktor s S efektem

Flotila traktorů Massey Ferguson v podniku Zeras pokrývala doposud výkonové rozpětí od 100 do 280 koní. Nejvýkonnější modely jako je například MF 8670 pracují obvykle se secím strojem nebo jsou agregovány s cisternou při aplikaci kejdy. Traktory okolo 200 koní se dobře osvědčili v dopravě a účastní se také sečení. Další traktory se zapojují do pracovních operací linky sklizně pícnin a dalších.

Nováček MF 8737 S jak už bylo řečeno byl pořízen přímo do soupravy s lisem. S výkonem 370 koní je druhým nejsilnějším modelem všech traktorů Massey Ferguson a nejsilnějším traktorem této značky pracujícím v Zeras a.s. Radostín. Pohonnou jednotkou je šestiválcový motor koncernové značky AgcoPower se zdvihovým objemem 8,4 l a dvojitým turbodmychadlem s chlazením plnícího vzduchu a variabilní geometrií lopatek. Zajímavý je nový systém chlazení motoru Cyclair. Vyznačuje se též vysokým točivým momentem 1540 Nm (s navýšením až 1600 Nm), který dosahuje už při nízkých otáčkách (1500 ot/min). Vybaven je rovněž systémem řízení výkonu motoru (EPM), který může navýšit výkon až na 400 koní a k dispozici jsou i dvě paměti otáček motoru.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down