28.09.2020 | 09:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nově s regulací tlaku vzduchu v pneumatikách z výroby

Příznivci značky Claas vědí, že traktory modelové řady Axion 900 mohou být již od roku 2017 osazeny pneumatikami o průměru až 44 palců. Společně s dlouhým rozvorem náprav na úrovni 3150 milimetrů jsou tak vytvořeny vhodné předpoklady pro efektivní přenos výkonu motoru na podložku.

Zemědělci, kteří mají ve zvyku výkonné traktory obouvat do dvojmontáží pneumatik, tak mohou u strojů řady Axion 900 činit bez obav, protože je tato možnost povolena standardně. Co je pro sezónu 2021 ale novinkou, je možnost předpřípravy pro instalaci systému pro centrální regulaci tlaku vzduchu v pneumatikách CTIC od firmy Claas – již z výroby. Traktor se na pravé straně osadí kompresorem CTIC 2800 s výkonem 2800 litrů vzduchu za minutu. Díky tomu je pak možná rychlá změna tlaku vzduchu v pneumatikách traktoru, a případně i přívěsného stroje. Ovládání systému je kompletně realizováno prostřednictvím ISOBUS, a může tak být implementováno do nového ovládacího terminálu Cebis traktoru Axion 900.

Pro obsluhy, které upřednostňují pro ovládání nářadí podle ISOBUS samostatný terminál, nabízí firma Claas provedení S10. Velký terminál integruje i funkční klávesy, pod které si obsluha může naprogramovat funkce traktoru či nářadí, jaké zrovna potřebuje. Anebo si monitor S10 ponechá jako zobrazovací jednotku, a pro ovládání nářadí si vyčlení ISOBUS joystick, který se s monitorem propojí.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 11/2020.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down