27.09.2020 | 02:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pod vedením GPS navigace

Traktory JCB Fastrac obou modelových řad mohou být osazeny automatickým navigačním systémem. Je třeba na to myslet již při objednávání stroje, který je pak v továrně vybaven předpřípravou. Navigační systém je instalován do traktoru dodatečně.

A nemusí to být jenom navigace značky Trimble, ale také třeba John Deere Autotrac, kterou měl i traktor JCB Fastrac 4220 s dvojmontážemi pneumatik, prezentovaný na Polním dnu Lukrom. Automatické řízení funguje v různých režimech řízení všech kol. A má i jednu zajímavou schopnost: dokáže ovládat řízení přední a zadní nápravy nezávisle na sobě. Tak umí například kompenzovat ujíždění nářadí ze svahu při práci v kopcovité krajině.

Další zajímavou výbavou z oblasti elektroniky je telematický systém JCB Live Link. Tento systém umožňuje vzdálené sledování a správu strojů. Uživatelům techniky této značky zasílá data nejenom o tom, kde se stroje nacházejí, ale zároveň i všechny důležité provozní parametry. Je možné sledování času nečinnosti či spotřeby paliva. Tento systém může sloužit i pro zákaznickou podporu ze strany servisu, kdy si pracovníci servisu dokážou přečíst diagnostiku stroje – nejenom traktoru, ale například i kolového nakladače JCB.

Anebo lze sledovat diagnostická hlášení za každý týden provozu stroje. Není k tomu nutně zapotřebí osobní počítač, ale existuje také aplikace pro inteligentní mobilní telefony. Uživatel stroje si také může elektronicky vymezit oblast, v níž se stroj JCB smí pohybovat. Pokud ji překročí, zašle automaticky oznámení – a to i v případě, že motor není nastartovaný.

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down