02.10.2020 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Jednodušší výbava pro výkonné traktory

Pro zákazníky, kteří upřednostňují jednodušeji vybavený ale zároveň hodně výkonný traktor, má firma Claas k dispozici traktory modelové řady Axion 900 v provedení CIS+. V kabině nejsou vybaveny terminálem Cebis ani multifunkční pákou Cmotion.

K proporcionálnímu ovládání převodovky Cmatic slouží malý joystick Drivestick. Čím dále a čím rychleji je vykývnutý, tím intenzivnější je zrychlování jízdy. Loketní opěrka je menší, než u traktoru ve výbavě Cebis, i tak ale na ní obsluha nalezne všechny často používané funkce. Ty využívané méně často má pak k dispozici na pravé boční konzole. I v provedení CIS+ je možné provádět nastavení průtočného množství a času u jednotlivých vnějších hydraulických okruhů traktoru. Lze si také uložit stále se opakující úkony do paměti souvraťové automatiky CSM, která pak umí jednotlivé sekvence přehrávat samočinně.

Ovšem doplněním interiéru o terminál S10 se i tak otevírá cesta k realizaci ovládání přípojných strojů prostřednictvím ISOBUS a pro lokálně variabilní aplikaci látek. A pokud bude traktor Claas Axion 900 pracovat s lisem na hranolovité balíky Quadrant anebo se senážním vozem Cargos, pak může být řízen povely od těchto strojů v rámci systému Implement Control Tractors (ICT).

Traktory Claas Axion 900 nikdy nebyly žádná lehká váha. Jejich pohotovostní hmotnost dosahuje 12 500 kg. Díky originální konstrukci podvozku je tato hmotnost rozložena na obě nápravy v poměru 50/50. Robustní podvozek zároveň dovoluje celkovou dovolenou hmotnost na úrovni až 18 000 kg, což znamená, že traktory Axion 900 mohou být dotíženy až 5500 kilogramy navíc.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 11/2020.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down