05.10.2020 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Úspora paliva anebo vyšší výkonnost

Všechny traktory Axion 900 i Axion 900 Terra Trac mohou být na přání vybaveny systémem Cemos. Podmínkou je úroveň výbavy Cebis. Tento systém přebírá nutnost manuálního nastavení a manuálních změn nastavení traktoru i přípojného stroje za obsluhu tak, aby byla zvýšena efektivita práce celé soupravy v konkrétních podmínkách. Stejně, jako u sklízecích mlátiček Claas, tak i u traktorů funguje Cemos na základě interaktivního dialogu a umí obsluze traktoru usnadnit práci.

Firma Claas si již provedla srovnávací testování nového systému v praktických podmínkách. Při zpracování půdy, jež představuje jedno z typických využití traktorů Axion 900, dokázal traktor se systémem Cemos na palubě docílit významných úspor paliva oproti traktoru bez tohoto systému. Anebo pak je možné zvolit si provoz s maximální plošnou výkonností, kdy nárůst tohoto parametru se pohybuje ve shodných intencích. Firma Claas také uvádí, že možné je i souběžné zvýšení obou těchto veličin.

Cemos se snaží i u traktoru fungovat jako komplexní systém. Zohledňuje tak nejen parametry traktoru, jako je zatížení motoru či úroveň přídavného dotížení, ale také vlastnosti přípojného stroje, jako je například aktivní posilovač trakce. A v paměti uložení asistenti pro pluhy nabízejí možnosti další optimalizace nastavení traktoru i tohoto klasického nářadí.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 11/2020.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down