08.10.2020 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pohodlí pro obsluhy středem zájmu konstruktérů

Kolové traktory modelové řady Axion 900 Stupeň V jsou prvními stroji, které kombinují nový systém optimalizace Cemos se systémem pro regulaci tlaku vzduchu v pneumatikách CTIC. Výsledkem je možnost inteligentního a dynamického přizpůsobování tlaku vzduchu v pneumatikách, a to i v průběhu práce. Adaptace tlaku se provádí v souladu s provozními parametry a v interakci s obsluhou traktoru. Svým rozsahem funkcí dokáže tak Cemos pro traktory fungovat jako velmi užitečný optimalizační nástroj.

Ovládání Cemosu je přitom velmi snadné. Systém sám od sebe stále hledá nové možnosti vylepšení práce traktoru, a řidiči předkládá návrhy. Obsluha traktoru může jednotlivé navrhované změny nastavení stroje buď potvrdit a přijmout, anebo sdělit Cemosu, aby nalezl další alternativní možnosti optimalizace.

O to, aby se obsluhy traktorů Claas Axion 900 cítily v průběhu práce pohodlně, se stará několik systémů. Jednak je to ve standardu dodávané odpružení kabiny ve čtyřech bodech, jež zároveň funguje jako účinná izolace od podvozku. Nároční uživatelé si mohou na přání objednat prémiovou vzduchem odpruženou sedačku s aktivním odvětráváním. Pro sezónu 2021 připravila firma Claas ještě navíc nový balíček kožených potahů volantu, sedadla řidiče a spolujezdce i loketní opěrky, které efektně podtrhují atmosféru prémiové výbavy kabiny traktoru. Navíc si lze na přání objednat zadní sklo v tónovaném či vyhřívaném provedení.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 11/2020.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down