07.10.2020 | 12:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Úspěšné podnikání krizi navzdory

„Rok 2020 je i u výrobce Fendt v jeho historii vedený jako období ovlivněné koronavirovou krizí. O to více potěší zprávy o tom, že trh se zemědělskou technikou zůstává relativně stabilní. Zvláště v časech krize je dobře znát sílu značky Fendt,“ řekl úvodem Tiskové konference AGCO Fendt Christoph Gröblinghoff, víceprezident a předseda představenstva Fendt EME. Akce se uskutečnila v moderním interiéru budovy Fendt Forum, a kromě informací o hospodářské situaci výrobce byly prezentovány také hlavní novinky pro nadcházející sezónu.

S důsledky koronavirové krize se výrobce Fendt zabývá od března 2020. Na konci března až do konce dubna 2020 musela být výroba traktorů a částečně i sklizňových strojů na pět týdnů zastavena. Důvodem bylo zastavení produkce u dodavatelů komponent ve Francii a v Itálii. Vzniklý čas byl využitý pro přípravu podniku a pro realizaci četných opatření k ochraně spolupracovníků. Od začátku května pokračuje výroba ve všech výrobních závodech Fendt bez dalších omezení, způsobených koronavirovou krizí.

Nicméně trh s traktory v Německu se v koronavirovou krizí postiženém roce 2020 ukázal jako stabilní. Od ledna do srpna 2020 se v této velké zemi prodalo celkem 21 219 nových traktorů. To bylo zhruba o šest procent více, než ve shodném období předešlého roku. Zemědělci a poskytovatelé služeb se nenechali zneklidnit a investovali do nových strojů. Výrobce Fendt si mohl v prvních osmi měsících svou vedoucí pozici na trhu dále upevnit. A to nejen u malých, ale také u velkých traktorů. Ve výkonové kategorii nad 200 k má Fendt podíl na trhu na úrovni 40,1 procenta a tím i první místo. Nad 400 k je téměř každý druhý prodaný traktor Fendt 900 Vario anebo Fendt 1000 Vario.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down