07.10.2020 | 01:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

O high-tech techniku je zájem v Evropě i v Americe

Tisková konference AGCO Fendt přinesla mnoho zajímavých informací o tomto německém prestižním výrobci zemědělské techniky. V prostorném interiéru Fendt Fora si prezentace mohlo vyslechnout 54 zástupců odborných periodik, zatímco další zájemci mohli sledovat tuto akci digitální formou na dálku – včetně redakce Mechanizace zemědělství.

I přes mírný pokles vyrobených traktorů oproti roku 2019 dosáhl Fendt v roce 2020 druhého nejlepšího výsledku ve své historii.

Také díky neustálým inovacím a pro technickou úroveň se technice Fendt daří i nadále zvyšovat podíl na trhu. Aktuálně přeskočil podíl na trhu v Evropě již desetiprocentní hranici.

Zajímavé informace zazněly o úspěších značky Fendt v zámoří. V Severní Americe se obrat s technikou Fendt za poslední rok téměř zdvojnásobil. Fendt tam úspěšně prodává své traktory, a od roku 2019 velmi úspěšně také velké sklízecí mlátičky Ideal. Stroje Fendt pracují i na polích v Jižní Americe, kam tento výrobce expandoval v roce 2019. Celkově se podařilo prodej traktorů Fendt v regionu APA Asie, Pacifik a Afrika za rok 2020 zvýšit o dvacet procent na dohromady 1800 jednotek.

Úspěšný byl Fendt také u zemědělců v Austrálii a na Novém Zélandu.

V rámci koncernu Agco je a stále zůstává Fendt výrobcem high-tech strojů. Na četných inovacích pracuje denně přibližně 500 inženýrů a inženýrek.  Protože zvláště v oblasti elektroniky a digitalizace stále roste potřeba dalších kapacit, vzniká v sídle Fendt v Marktoberdorfu nová šestipodlažní budova. V ní nalezne nové pracoviště na 120 odborníků. V roce 2020 investoval Fendt celkem 80 milionů eur do výzkumu a vývoje nových technologií; tato suma bude ještě dále růst.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down