13.10.2020 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Sedlový návěs s hákem i pro zemědělství

Stále častějším trendem je používání nákladních vozidel i v zemědělském sektoru. Důvodem jsou nesporné výhody, jako jsou velká produktivita práce, dobrá jízdní stabilita a snadné připojení díky standardizovanému sedlovému závěsu.
I hákové nosiče kontejnerů se mnohde staly základním vybavením zemědělských strojních parků. Pro zvýšení univerzálnosti tohoto produktu v kombinaci se zemědělským nákladním vozem uvedla nedávno společnost Krampe na trh zemědělskou verzi návěsu s hákovým nosičem SHL 30.

K dispozici je nová konfigurace náprav, která umožňuje kupujícím objednat si první a třetí řízenou nápravu spolu se širokými zemědělskými pneumatikami 600/50 R22.5.

Celková přípustná hmotnost je 35 t, zatížení nápravy 24 t a zatížení točny 11 t, zatímco schválená celková hmotnost pro použití na farmě se zvyšuje na 39 t.

Zkušenosti z praxe

První zemědělský sedlový návěs ve verzi hákového nosiče kontejnerů SHL 30 již pracuje ve společnosti Multi-Agrar Claußnitz GmbH, kde je tažen nákladním vozem Volvo FMX 460 4x4. Zemědělský podnik se zabývá produkcí mléka, a kromě rozsáhlých trvalých travní porostů pěstuje též běžné plodiny na orné půdě a zaměřuje se též na i pěstování travin na semeno. Sušení probíhá mimo jiné i v kontejnerech, které se poté přepravují návěsem. Tato technologie redukuje další manipulaci s materiálem a tím snižuje ztráty a zajišťuje menší poškození osiva.

Kromě travin a jiného osiva přepravuje nový SHL také kejdu a siláž, a to jak v terénu, tak na komunikacích. Problémem není ani kopcovitý ráz krajiny. Díky své obrovské univerzálnosti nabízí stroj velkou produktivitu a efektivní využití.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down