12.10.2020 | 06:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Prototyp nového pásáku

Pásový „obřík“ přitahoval na PressCampu společnosti Fendt pozornost od první chvíle. Možná také proto, že měl to vzrušující maskování, které známe z prototypů například automobilů. Do Německa dorazil až z velké dálky, protože pásové traktory Fendt jsou vyráběny v Americe.
Maskování sice zakrývalo konkrétní model, ale jedno je jisté. Stroj byl příslušníkem nové řady Fendt 1100 Vario MT, která bude mít čtyři modely ve výkonovém rozpětí od 511 do 673 koní. S novou řadou rozšiřuje společnost Fendt své působení a nově může nabídnout traktory s plynulou převodovkou od výkonu 70 do 673 koní.

Modely Fendt 1151 Vario MT, Fendt 1156 Vario MT a Fendt 1162 MT jsou vybaveny šestiválcovým motorem MAN o objemu 15,2 litru. Vlajková loď řady Fendt 1167 Vario MT má pod kapotou rovněž šestiválcový motor MAN, ale s objemem 16,2 litru a jeho maximální výkon činí 673 koní.

Nejsilnější kolové traktory Fendt 1000 Vario se povedly a některé prvky proto byly zakomponovány i do dalších řad. Řada Fendt 1100 Vario MT si od nich vypůjčila hnací ústrojí VarioDrive i nízkootáčkový koncept FendtiD.

Vylepšené odpružení i výkonná hydraulika

Odpružení SmartRide, známé z Fendt 900 Vario MT, bylo upraveno a nové modely řady Fendt 1100 Vario MT dostaly do vínku systém SmartRide + .

Zatímco u řady Fendt 900 Vario MT jsou v pásové jednotce tři vodicí kola, u Fendt 1100 Vario MT jsou čtyři. Jejich výhodou je kyvné zavěšení vždy po dvou na centrálním čepu tak, aby co nejlépe kopírovaly terén a maximalizovaly trakci. Novinkou je také materiál, který je na jejich obvodu. Jde o patentovaný polyuretanový prstenec namísto původní gumy, který je odolnější vůči teplu i vůči roztržení a zvyšuje životnost celého konstrukčního prvku.

Napínání pásu je řešeno stejně jako u řady Fendt 900 Vario MT pomocí hydraulického válce a systém je odpružen hydraulickým akumulátorem.

 

Výkyvná oj i zadní tříbodový závěs

Podobně jako Fendt 900 Vario MT má nový Fendt 1100 Vario MT vysoce výkonný hydraulický systém se dvěma volitelnými čerpadly se snímáním zatížení a s kapacitou 2 x 220 l/min.

Zajímavým konstrukčním prvkem stroje je otočná oj i výkyvný zadní tříbodový závěs. Otočná oj může být vykývnuta vůči podélné ose traktoru o 28 ° v obou směrech, zatímco zadní tříbodový zavěs se může pohybovat do 12 ° v obou směrech.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down