28.10.2020 | 04:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pohodlná kabina lesního traktoru

Firma Brikwood s. r. o. se sídlem v Chotěboři vlastní traktor Case IH Magnum 380 CVX Profi v provedení pro práce v lese. Protože obsluha traktoru tráví v kabině dlouhou dobu, je důležité, jak se v ní cítí. Přetlaková kabina Surveyor Deluxe Performance s topením a filtrací nasávaného vzduchu je dobře přístupná po šesti schůdcích. Kabina je také odpružená, což ocení každý řidič i při práci v lese. Pohodlí dále zlepšuje automatická klimatizace a aktivní sedadlo řidiče Positive Response s vyhříváním.

Díky plynulému pojezdu CVX je ovládání jednoduché, jak také řidič potvrdil. "Předtím jsem měl traktor Magnum s převodovkou powershift. Teď s tím CVX je to trošku nuda, jenom plyn a brzda," řekl. Časté zastavování a opakovaná reverzace při vysokých otáčkách motoru nejsou s převodovkou CVX problém. Řidiče trochu mrzí, že v lesním speciálu chybí interiér zpříjemňující prvky, jako je kobereček. U Magnumu 340 si na něj zvykl. Je to dáno tím, že Magnum 380 CVX je pracovní stroj.

Díky velké prosklené ploše kabiny má řidič kolem dokola velmi dobrý výhled. Uvnitř kabiny je také velmi nízká hlučnost. Nastavení volantu, sedadla i loketní opěrky Multicontroller do nejvhodnější polohy pro obsluhu je snadné. Komfort práce zvyšuje odpružení přední nápravy, kabiny i sedadla řidiče.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 11/2020.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down