17.10.2020 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Hnojení podle skutečné potřeby s dvojicí senzorů

Německý Fritzmeyer je firma se specializací na systémy precizního zemědělství. Jedním z produktů jsou také senzory Isaria Pro Compact. Ty dokáží za jízdy měřit potřebu živin v jednotlivých místech porostu a ke každému vývojovému stádiu plodiny je možné správně zvolenou dávkou hnojiva zvyšovat její výnos. Přitom povolené celkové množství hnojiva na pole není překročeno.

Uživatel nového senzoru si může celkové množství hnojiva na hektar omezit. Ale nejen to – může si vypracovat i svou vlastní strategii hnojení konkrétní plodiny v jednotlivých vývojových fázích. V této strategii obdrží výnosná místa polí více hnojiva, aby byl výnosový potenciál odrůd využitý na maximum, a neúrodná místa polí dávku živin v odpovídajícím poměru sníženou.

Senzory Isaria Pro Compact firmy Fritzmeyer jsou ISOBUS kompatibilní. Díky tomu není u řady traktorů vůbec zapotřebí instalovat v kabině další terminál, ale ovládání se realizuje například na ISOBUS terminálu odstředivého rozmetadla. Tam má obsluha na jednom místě jak rozmetadlo, tak i lokálně variabilní dávkování na poli.

Systém Isaria Pro Compact využívá dvou senzorů, které se upevní k vnějším zpětným zrcátkům traktoru. Má integrovány regulační funkce pro obiloviny, řepku a aplikaci regulátorů růstu, do budoucna výrobce plánuje ještě doplnit algoritmy pro brambory či speciální kultury.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down