18.10.2020 | 05:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výkonné univerzální traktory

Výrobce Case IH má ve svém širokém programu také traktory řady Optum CVX. Jedná se o odpověď na požadavky zákazníků, kteří požadovali traktor vyšší střední třídy s výkonem v rozmezí od 270 do 300 k, zároveň dostatečně obratný a univerzálně využitelný. Agresivní vzhled v sobě spojuje sílu, dravost s elegancí a dynamikou.

Design kapoty motoru není kopií stylu ostatních modelových řad firmy Case IH; je vyvinutý nově ve speciálním oddělení pro design strojů Case IH v USA. Zároveň stanovil podobu traktorů Case IH na dlouho dopředu.

Modelovou řadu tvoří zatím dva typy, Optum CVX 270 a Optum CVX 300. Pod moderně stylizovanou kapotou se skrývá šestiválcový motor NEF od výrobce FPT Industrial se zdvihovým objemem 6,7 l, který využívají traktory Puma. Inženýři jej na základě požadavků firmy Case IH vybavili novými hlavami válců pro vyšší tlak při spalování a ventily jsou vyrobeny z jiného materiálu. Jmenovité otáčky jsou na úrovni 2100 ot./min, zatímco svého maximálního výkonu motor dosahuje při 1800 ot/min.

Celá řada řešení zajišťuje maximální účinnost spalování paliva. Motor je pružný a má rychlou odezvu na proměnlivé zatížení. Jakmile dojde k nárůstu zatížení, otáčky motoru sice nejprve poklesnou, ale VGT turbodmychadlo se zvýšením dodávky vzduchu do plnění válců postará o to, že motor opět rychle zvedne na otáčky do oblasti, odpovídající nejvyššímu výkonu. A naopak, jakmile by za jízdy při vyšších otáčkách došlo k náhlému poklesu zatížení, zamezí VGT turbodmychadlo nadměrnému roztočení motoru. Účinnost motoru dále zvyšuje ještě automatická regulace otáček ventilátoru chladiče díky využití silikonové přísady v jeho pohonu. Může být také objednán ventilátor s funkcí otočení lopatek.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down