09.12.2020 | 08:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Variabilita v předním nářadí – flexibilita využití

Nový secí stroj Efecta_CE společnosti BEDNAR v ničem neubírá na univerzálnosti a variabilitě výbavy, jimiž jsou pověstné pneumatické secí stroje Omega_OO. Efecta_CE může být využívána ve všech typech hospodaření – v klasickém systému s orbou, v bezorebné technologii i v kombinaci obou systémů na jednom podniku.

V otázce předřazené sekce nářadí mají zemědělci možnost volby tak, aby stroj dosahoval v konkrétním systému hospodaření optimálních výsledků – a to i u takto velkého záběru. Dále má BEDNAR Efecta_CE možnosti několika typů výsevu a souběžné aplikace hnojiva při setí.

Zatímco konkurenční výrobci sází na sólové secí stroje zcela bez sekce pro přípravu půdy, anebo jen na jednu variantu takové sekce s pevnou instalací, tak Efecta_CE společnosti BEDNAR FMT jde mnohem dál. Přední pracovní část před secími botkami může být osazena páskovým smykem Crushbar, anebo velmi oblíbenými Profi coultery či další možností jsou Turbo coultery, které jsou obzvláště vhodné k přímému setí do strniště. Dále může být tento prostor využitý i pro instalaci přihnojovacích Ferti coulterů, jimiž je do půdy aplikováno minerální hnojivo v prostoru meziřádků. Další možností přihnojování je společná aplikace hnojiva a osiva vždy jednou secí botkou (takzvaný systém Mix – Osivo a Hnojivo).

Variabilita v oblasti zpracování půdy před samotným setím je velmi široká a poskytuje tak secímu stroji o záběru dvanácti metrů značnou flexibilitu.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 12/2020.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down