01.11.2020 | 09:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Novinka v oblasti secích kombinací

Rakouská firma Pöttinger nyní odhalila další ze svých novinek. Výrobní program pneumatických secích kombinací si rozšiřuje o stroje Aerosem ve sklopném provedení s pracovním záběrem čtyř a pěti metrů. Úplnou novinkou je čelně nesený zásobník pro uložení osiva.

Tato zajímavá novinka – secí kombinace Pöttinger poprvé v rozděleném uspořádání – přináší tři hlavní výhody. Díky krátké a kompaktní konstrukci rotačních bran Lion a výsevní lišty se secími botkami se těžiště nachází blízko zadní nápravy traktoru. To samozřejmě zvyšuje stabilitu traktoru, kterou podporuje již přenesení hmotnosti nákladu osiva do přední části traktoru. Čelní zásobník je konstruovaný tak, aby splňoval všechny požadavky současnosti na takové zařízení.

Nový zásobník z vývoje firmy Pöttinger má dvě zcela nové možnosti využití. Zájemci o něj si mohou zvolit objem 1700 anebo 2300 l, a dále i to, zda zásobník bude mít jednoduché anebo úplně nově vyvinuté zdvojené dávkování. Nový princip dávkování nese označení Single Shoot a umožňuje společně dopravovat a ukládat do jedné výsevní rýhy v půdě osivo i hnojivo. S novou secí kombinací tak bude možné splňovat budoucí nařízení ohledně používání hnojiv, moření a biodiverzity.

Nová secí kombinace se také vyznačuje jednoduchým ovládáním. Již nastavení je snadné – ať se týká pracovní hloubky či přítlaku na secí botky, výsevní zkoušky či připojování a odpojování k traktoru.*

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down