06.11.2020 | 04:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Specialista na aktivní zpracování půdy

Firma Imants je holandský výrobce aktivní techniky pro zpracování půdy. Má dlouhou tradici – vyrábí zemědělskou techniku již více než 130 let. Na začátku byla malá venkovská kovárna, vyrábějící ruční nářadí pro blízké i vzdálenější okolí. Brzo se dostavily i úspěchy s pluhy za koně, které svou kvalitou udělaly vesnické kovárně v obci Reusel jméno. Postupně se rozvíjel i export na zahraniční trhy. A od roku 1992 je Imants aktivní i na trzích v Jižní a Severní Americe.

Imants svou techniku neustále zdokonaluje. K vývoji využívá nejmodernější digitální technologie, díky nimž je možné stroje vyrábět tak, aby dobře fungovaly při nízké energetické náročnosti a dlouhé životnosti.

Typickým produktem této společnosti jsou rýčové pluhy. Ty jsou využitelné k hlubokému zpracování půd od písčitých až po těžké jílovité. Kromě klasické zemědělské výroby produkuje Imants také rýčové pluhy pro zelináře a pro využití ve sklenících ve funkci záhonovačů.

Rýčové pluhy řady Eco-Mix pro polní výrobu potřebují traktory o výkonu 125 až 175 k a mohou půdu kypřit do hloubky 12,5 až 35 cm. Pro těžké půdy je vhodná Série 56, stavěná pro traktory o výkonu do 400 k. Série 40SX pak umí půdu zpracovávat do hloubky až 45 cm. Imants má v sortimentu ale také speciální hloubkový rýčový pluh, jehož nejmenší hloubka záběru je 45 cm a největší celých 135 cm.

Možné jsou také sestavy nářadí Imants. Takovou je například sestava rýčového pluhu s předřazeným hloubkovým kypřičem o záběru šesti metrů – na vlastním podvozku. Kypřič může pracovat do hloubky až 50 cm, rýčový pluh až 32 cm. Ideální pracovní rychlost je 6 km/h, výkonnost 3 ha/h a požadavek příkonu nad 350 k.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down