28.11.2020 | 10:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vzdálené připojení pro aplikační techniku

Protože postřikovače často pracují i na vzdálených lokalitách farmy či v nočních hodinách, přijde vhod systém jejich vzdálené kontroly. U nových postřikovačů R732i a R740i výrobce John Deere je možné v reálném čase na počítači, tabletu anebo mobilním telefonu na dálku sledovat polohu, pokrok v práci, zbývající množství kapaliny v nádrži a další údaje. Bezdrátový přenos dat umožňuje telemetrický systém JD Link.

Polohu postřikovače a další údaje si uživatel může zobrazit na rozhraní Operačního střediska. Majitel postřikovače může také dát svolení k tomu, aby do systému nahlížela i třetí strana. Tou může být například dodavatel přípravků na ochranu rostlin, který vydá vhodná sezónní doporučení k použití a dávkování přípravků.

Operační středisko je systém, založený na využívání cloudového úložiště; zemědělci tak mají všechna svá data z oblasti ochrany rostlin na jednom místě a mohou si je vyvolat. Například i v terénu u porostu, pokud se zjistí přítomnost škodlivých organizmů a je třeba si prohlédnout historii aplikovaných přípravků. Přístup do Operačního střediska je možný i prostřednictvím mobilního telefonu či jiného inteligentního elektronického zařízení díky aplikaci MyOperations - kdykoli a odkudkoli. Aplikace je poskytována zdarma. Využívání Operačního střediska je po dobu prvních pěti let zdarma pro zemědělce, kteří si zakoupí nový postřikovač řady R700i.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 12/2020.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down