07.11.2020 | 06:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové samojízdné postřikovače budou pracovat v ČR

Pro jaro roku 2021 plánuje společnost Dagros předvádění samojízdného postřikovače Agrifac v ČR. Předváděcí stroj společnosti Dagros bude model Condor MountainMaster s objemem nádrže 4000 l, světlou výškou 130-220 cm a plynule hydraulicky nastavitelným rozchodem kol 225-300 cm. Předváděcí stroj bude dále vybaven kombinací postřikových technologií SSP (StrictSprayPlus) a HTA (HightTechAir).

Základem postřikovače Condor je podvozek StabiloPlus. Již označení podvozku poukazuje na to, že výrobce klade maximální důraz na stabilitu. Stabilní podvozek je nepostradatelný, pokud má každá kapka zasáhnout to správné místo. Unikátní patentovaný podvozek Agrifac StabiloPlus výrazně zlepšuje stabilitu stroje. Výsledkem je rovnoměrný a precizní postřik i při vyšších pracovních rychlostech.

Díky vzduchovému odpružení je jízda s postřikovači Condor velmi pohodlná. Při jízdě nejsou přenášeny rázy na postřiková ramena, pohyb stroje je klidný a stabilní, což zaručuje optimální aplikaci účinné látky.

Rozchod kol u postřikovačů Condor lze plynule hydraulicky nastavovat ve standardní výbavě. Upravit jej lze až o 75 cm (u modelu Condor Endurance až o 100 cm). Podvozek StabiloPlus také zajišťuje ideální rozložení hmotnosti nezbytné pro optimální trakci a snižuje zbytečné zatížení na půdu. Stroj se snadno ovládá a udržuje v optimální trakci.  Maximální přepravní rychlost na silnici je 40 km/h.

Podvozek si poradí i v těžkých podmínkách s eliminací prokluzu kol. Pro takové situace nabízí výrobce na přání systém kontroly prokluzu kol ASR.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 12/2020.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down