09.11.2020 | 06:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Postřikovače se spolehlivým vedením ramen

Zajímali jste se někdy, jak se podaří provazochodci udržet rovnováhu pouze s jednou tyčí? Odpověď lze nalézt v přírodních zákonech, jako je gravitace. Stejné zákony platí i pro Agrifac ramena typu “J”. Postřiková ramena jsou v přirozené rovnováze. U Agrifac ramen typu “J” se náklon přesune na segment ve tvaru půlměsíce, který zaručí, že správná rovnováha bude panovat v každé provozní situaci.

Velkou kapacitou hlavní nádrže a rameny o pracovním záběru až 55 m (Condor Endurance II) jsou položeny základy pro vysokou plošnou výkonnost postřikovačů Agrifac.

Vysokou kvalitu postřiku zaručuje systém řízení výšky ramen StrictHeightPlus tak, že ramena udržuje ve správné výšce nad porostem za každé situace. Nový plně integrovaný systém řízení ramen zaručuje stálou vzdálenost od plodiny. Pomocí čtveřice širokoúhlých čidel na postřikových ramenou stroje Agrifac přesně udržují vzdálenost mezi rameny a porostem.

Výhoda použití širokoúhlých snímačů je jednoduchá: širokoúhlý pohled poskytuje lepší přehled o porostu. To znamená, že systém dokáže lépe „přečíst“ situaci a nedělá mu problém ani nevyrovnaný porost. To nevede k žádnému poškození porostu a snížení kvality postřiku, protože ramena zůstávají ve správné předem nastavené výšce.

Kombinace se systémem Agrifac BalancePlus udržuje ramena dokonale stabilní. Stabilita ramen není negativně ovlivňována pohyby stroje a podvozku. Samozřejmostí je sekční kontrola, u níž je na výběr z několika variant. Standardně je možné zvolit sekce po 3 metrech, 1,5 metru anebo u technologie StrictSprayPlus je možné zvolit sekce po jednotlivých tryskách.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 12/2020.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down