13.11.2020 | 07:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pod křídly japonské společnosti

Japonská Kubota má pod svými křídly společnost Kverneland Group, pro jejíž závěsnou techniku jsou příznačné veliká výkonnost, spolehlivost, dlouhá životnost, snadné nastavení a jednoduchá obsluha. Stejné vlastnosti tak mají i oranžové stroje Kubota na sklizeň pícnin, které byly představeny v rámci akce Kubota Orange Days 2020 v sídle společnosti AGRICO v Týništi nad Orlicí.

Návštěvníci si mohli třeba prohlédnout nesený diskový žací stroj Kubota DM 2024 o záběru 2,4 m s trojúhelníkovým disky se třemi noži pro maximálně čistý řez. Žací lišty Kubota jsou vždy osazeny sudým počtem disků, které se otáčejí proti sobě a vzájemně se překrývají mnohem více, než je tomu u žacích lišt s lichým počtem disků. Díky třínožovému provedení je vysečení dokonalé. Všechny žací stroje Kubota DM o záběru 1,65 až 9,5 m jsou vybaveny plně svařenou a hermeticky uzavřenou žací lištou s velkou olejovou náplní, ozubená kola o velkém průměru mají vždy v záběru tři zaoblené zuby pro dokonalý záběr a tichý chod stroje. Vystavený model jištěný speciální non-stop nárazovou pojistkou měl žací ústrojí mechanicky odpružné dvojitou pružinou.

S posečenou pící si hravě poradí nesené či tažené obraceče píce Kubota TE v záběrech od 4,6 do 13,3 m. V Týništi nad Orlicí je zastupoval model TE6576 se šesti rotory o velkém průměru 500 mm a se sedmi prsty na každém rotoru.

Více se dočtete v Zemědělci č. 47.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down