25.11.2020 | 05:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Praktická řešení u nových adaptérů

Nový velký adaptér Orbis firmy Claas přichází s celou řadou užitečných inovací. Obsluha řezačky nebude mít příliš práce ani ráno při připojování adaptéru k řezačce. Claas Jaguar dokáže rozeznat druh připojeného adaptéru ve chvíli, kdy je připojena multipřípojka. A při agregaci adaptéru Orbis 900 dojde automaticky i k připojení pohonu. Systém pohonu dovoluje zapnutí a reverzaci i při plném zatížení.

Díky speciální konstrukci adaptéru je možné sklízet kukuřici již ve výšce 85 mm nad zemí. Spolu s využíváním kombinace velkých a malých kotoučů je tak umožněno využívat adaptér Orbis 900 i ke sklizni celých rostlin na GPS. Adaptér je vhodný i pro nízké porosty s nízkým výnosem.

Ale i ve velmi výnosných porostech silážní kukuřice bude nový Orbis 900 pracovat plynule. Kotouče o velkém průměru, usazené přímo před vkládáním, se postarají o to, aby byly ke vkládacím válcům dopraveny i velké objemy píce. Pomocí lopatek jsou do vkládání dopraveny i palice, které by se mohly odlomit a vypadnout do prostoru adaptéru. V oblastech, nejvíce namáhaných opotřebením, je adaptér vybaven vodicími lištami, které je možné jednoduše vyměnit.

Firma Claas nabízí pro své řezačky Jaguar 800 i 900 a náročné sklizňové podmínky speciálně povrchově upravené náhradní díly Premium Line. Ty jsou vyrobeny tak, aby se vyznačovaly vysokou odolností vůči otěru a opotřebení. Čas, po který může řezačka pracovat bez přerušení, se díky velmi dlouhé životnosti prodlužuje. Tato výbava může být ve stroji zabudována již z výroby.*

Více informací v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down