27.11.2020 | 12:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nekonečné dálky překonává telematika

Aplikace Operační středisko nabízí svému uživateli výhody pramenící z toho, že všechna data jsou shromážděna na jednom místě. Zároveň ale je možné lokalizovat své stroje i kdekoli v terénu, pokud je k dispozici signál mobilních operátorů.

Umožňuje to aplikace JDLink i aplikace MyOperations pro mobilní telefony. Není tedy třeba ani zapínat laptop, v průběhu pouhých několika sekund lze získat potřebný přehled. A to nejen o samojízdných strojích, ale i o nářadí, které lze vybavit řešením na bateriový pohon, jež poté předává data aplikaci Operační středisko a také mobilním aplikacím o poloze stroje.

Stálým zdokonalováním systému se dále usnadňuje jeho využívání. U farmářů a poskytovatelů služeb v USA je využívání Operačního střediska trochu dále, než v Evropě. Velké vzdálenosti a skupinové nasazení nejvýkonnější techniky tomu nahrává. Progresivní farmáři s velkou oblibou využívají tuto aplikaci k přípravě předpisových map pro lokálně variabilní aplikaci hnojiv a setí. V praxi se osvědčuje také možnost uvolnění určitého druhu dat (o pozemcích, dat z dokumentace operací) pro třetí stranu, tzv. "granular sharing". Ochrana dat je vždy zajištěna.

Jak zástupci výrobce potvrdili v průběhu tiskové konference, i nejen v Německu za poslední období zaznamenávají výrazný vzestup zájmu o služby aplikace Operační středisko. V Evropě je běžnou praxí, že v zemědělských podnicích pracuje flotila strojů různých značek. Ke správě strojového parku je nyní plně k dispozici cloudové řešení DataConnect od společností John Deere, Claas a 365FarmNet.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 1/2021.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down