10.12.2020 | 06:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zapomeňte na staré časy, začíná se úplně znova!

Výrobce Fendt nyní přichází s nově pojatým ovládáním svých traktorů. Zatím je k dispozici pro traktory modelových řad 300 Vario a 700 Vario a též pro novou řadu 200 Vario V/F/P a 200 Vario (ve výbavové linii Profi a Profi Plus). Postupně se nové ovládání prosadí i v dalších modelových řadách traktorů Fendt. Kromě nové, mimořádně prostorné loketní opěrky je nový ovládací systém unikátní v tom, že poprvé propojuje známé pracovní operace na poli s činnostmi, jako je plánování operací a vedení zakázek, které se odehrávají klasicky v kanceláři.

Nový ovládací systém má název FendtONE a v jednom společném rozhraní integruje plánování prací, jejich provádění i správu dat. Funguje na traktorech Fendt Vario nové generace, které disponují větší operační pamětí pro ukládání dat.

S novým ovládáním se traktory Fendt Vario rozloučily s Profi-joystickem, jenž je nahrazený úplně nově vyvinutou ovládací multifunkční pákou, a s konceptem jednoho Varioterminálu. V nejjednodušším provedení má nový traktor Fendt jen jeden terminál pod volantem, který není dotykový. Tato varianta je vhodná pro časté nasazení traktoru v jednoduchých činnostech. Další stupeň výbavy již zahrnuje druhý terminál, integrovaný v loketní opěrce, s možností dotykového ovládání. Anebo pak lze tento terminál i terminál pod volantem ovládat pomocí nového otočného ovladače vpravo pod volantem.

Díky společnosti Agromex se redakce mohla seznámit s novým systémem FendtONE pěkně zblízka přímo v jejím sídle. Bylo to poprvé, kdy se traktory Fendt nové generace prezentovaly v České republice.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 2/2021.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down