23.12.2020 | 05:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové systémy pro ramena postřikovačů Tecnoma

Společnost Tecnoma vybavuje své stroje celou řadou užitečných systémů a moderních technologií. Některé důmyslné funkce jsou tak již léty prověřeny. Ani o novinky není nouze i když jejich praktická prezentace byla bohužel kvůli pandemii nákazy covid-19 přesunuta z letošního podzimu na jaro příštího roku.

Nejčerstvější novinky

Tecnoma  vyvinula nové systémy, které je možné kombinovat s novými rameny TecLine - L. Je to jednak nová generace systému kopírování terénu Topfield III, a dále technologie LED BlueBeam a Spraydrive.

Volitelně nabízí Tecnoma nový systém automatického držení ramen nad porostem TOPFIELD III. Technologie je založena na třech inteligentních senzorech firmy NORAC  a splňuje náročné požadavky vysokých pracovních rychlostí.

Stále častěji se přesouvá aplikace postřikové jíchy do večerních i nočních hodin. K tomu, aby měla obsluha ten nejlepší přehled o práci ramen, vyvinula Tecnoma systém osvětlení LED BlueBeam. Jde buď o dvě nebo čtyři LED světla, která osvětlují z úhlu celou postřikovou rampu a osvětlují všechny výstřikové paprsky,  takže je na první pohled vidět, zda trysky správně pracují. Navíc tato funkce spolu s balíčkem „Precision Agri Pack“ zajišťuje přesné automatické ovládání a kontrolu sekcí i v noci.

Dalším systémem, který vylepšuje aplikaci postřikové jíchy je systém Spraydrive. Tvořen je hliníkovým deflektorem umístěným před trysky. Jeho funkcí je několik. Jednak chrání postřikovou lištu před mechanickým poškozením například při kontaktu s porostem nebo půdou. Další výhodou je snížení úletu postřikové kapaliny a rovnoměrná aplikace. Svou úlohu hraje i proud vzduchu, jenž při jízdě deflektor vytváří. Částice postřiku jsou jím urychleny a snadněji procházejí porostem. Ramena TecLine -L jsou k dispozici v šířkách 30 až 39 m.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down