02.12.2020 | 11:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Také v pluzích vyhrál rakouský výrobce

V oblasti mechanizace pro zpracování půdy a setí má v Zemědělském družstvu Nová Ves důvěru technika firmy Pöttinger. A to již po dlouhou dobu – vůbec první stroj této značky, rotační brány Lion 4500 s pracovním záběrem 4,5 m, byly pořízeny v polovině roku 2000. Půdozpracující stroj s aktivně poháněnými pracovními orgány se ukázal jako vhodné řešení pro zpracování půdy na zoraných pozemcích.

Orbou se zpracovává každoročně celá výměra orné půdy. Pluh je tak značně vytížený a vzhledem k dosluhování stávajícího se pracovníci podniku v létě roku 2020 ohlíželi po novém. Nakonec se rozhodli včas a jako dodavatele nového poloneseného pluhu zvolili rakouského výrobce Pöttinger. Pluh Servo 6.50 6+1 Nova Plus je vybaven systémem plynulého přestavování záběru všech orebních těles z kabiny traktoru, non-stop jištěním orebních těles a trakčním posilovačem Traction-Control. Široké možnosti výbavy u pluhu byly jedním z významných argumentů pro volbu této značky.

Na jílovito-hlinitých půdách pracuje sedmiradličný pluh s traktorem o výkonu 170 kW/240 k. Jak pro zlepšení trakčních vlastností, tak i pro šetrnější působení traktoru na půdu má význam systém Traction-Control. Systém obsluha aktivuje pomocí kohoutu a poté si požadovaný tlak nastaví pomocí vnějšího hydraulického okruhu z kabiny traktoru. Působením systému dochází k vyrovnávání zatížení obou kol zadní nápravy traktoru a ke snížení prokluzu bez nutnosti instalace dalších přídavných závaží do zadních kol. To je obzvlášť výhodné při orbě v těžkých podmínkách anebo proti svahu.

Další velkou předností pluhu Pöttinger je možnost vyřazení prvního tělesa ze záběru ovládané z kabiny traktoru.

Více informací v Zemědělci.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down