22.12.2020 | 10:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Moderní technologie zajistily vítězství

Také v letošním roce proběhla soutěž Tractor of the Year 2021. V kategorii udržitelný traktor roku 2021 zvítězil nejvýkonnější standardní traktor značky Claas, model Claas Axion 960 Cemos. O vítězi rozhodla komise, tvořená 26 zástupci odborných periodik z 25 evropských zemí. Pro firmu Claas toto ocenění zároveň znamená potvrzení unikátnosti systému Cemos pro traktory.

V normálních letech probíhá vyhlášení vítězů soutěže Tractor of the Year v rámci mezinárodních veletrhů EIMA v Bologni anebo Agritechnica v Hannoveru. V tomto roce proběhlo díky koronavirové krizi udílení cen poprvé virtuálně a bylo přenášeno přes Lifestream.

V kategorii „Sustainable Tractor of the Year 2021“ (Udržitelný traktor roku 2021) se oproti celkem sedmnácti dalším soupeřům vítězně prosadil právě Axion 960 Cemos společnosti Claas. Ocenění „Sustainable TotY“ bylo letos předáváno již podruhé, a má se vztahovat na traktory, které vynikají tím, že jejich použité technologie představují přínos pro udržitelné zemědělství.

Komise zdůvodnila své rozhodnutí takto: „S traktorem Claas Axion 960 Cemos byl učiněn velký krok kupředu ve smyslu udržitelného zemědělství díky jeho systému Cemos. Celková technologie tohoto traktoru je tak jednoduše ovladatelná, jako nikdy předtím. Optimalizace techniky a elektroniky, včetně optimalizace tlaku vzduchu v pneumatikách, umožňuje tomuto traktoru dosahovat významných úspor paliva a mnohem efektivnějšího využití výkonu motoru na poli za všech pracovních podmínek.“*

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

 

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down