18.12.2020 | 08:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dobré učinit ještě lepším

Nový systém Claas Cemos, který slouží k optimalizaci chodu traktoru a nářadí, má k dispozici detailní data o otáčkách a zatížení motoru, která při své činnosti rovněž zohledňuje. Může tak vlastně s velkou precizností hlídat podmínky, ve kterých traktor pracuje, a předkládat návrhy pro změnu nastavení. Při práci na pozemcích, které obsluha traktoru nezná, bude jeho přínos ještě větší. Navíc nepodléhá únavě.

Řidič traktoru se může systému Cemos v průběhu práce na poli kdykoli zeptat, zda nemá k dispozici nové možnosti pro další vylepšení nastavení. Tím vstoupí do třetí fáze práce systému Cemos. Dále lze provádět optimalizaci s různým cílem. Jako hlavní prioritu může být zvolena kvalita práce, anebo maximální výkonnost či další zvýšení efektivity práce. Pokud si řidič jeden z nabízených cílů zvolí, například efektivnější práci, tak Cemos provede automaticky změny v nastavení traktoru tak, aby došlo ke snížení spotřeby paliva, ale výkonnost zůstala téměř na původní hodnotě.

Traktor a připojené nářadí tak mohou po celý den pracovat při nejoptimálnějším nastavení.

Systém Cemos bude provázet obsluhu traktoru po celý rok. Existuje jako výbava na přání k dispozici na přání pro traktory Claas Axion 900, Axion 900 Terra Trac a Axion 800.

Více informací v Mechanizaci zemědělství 1/2021.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down