17.12.2020 | 01:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové univerzální traktory nabídnou pohodlí

Každého zájemce o nový traktor z modelové řady McCormick X7 VT-Drive ihned zaujme kabina svou velikostí. Velký vnitřní prostor v kombinaci s velkým plochami prosklení ale nejsou jediným lákadlem. Výrobce zapracoval na tom, aby se obsluhy mohly cítit příjemně a pohodlně. McCormick vyvinul nový systém elektrohydraulického odpružení kabiny, který účinně zachycuje rázy a vibrace, jdoucí od podvozku.

Uvnitř kabiny se také skrývají novinky. Obsluha si může nastavit to, jak se bude chovat volant při sklápění a vyklápění. Prostorná loketní opěrka se sdružením ovládacích prvků je u traktoru McCormick s pojezdem VT-Drive samozřejmostí. Zápěstí a dlaň si řidič odloží na multifunkční páku, v jejíž hlavici se nacházejí ovladače pro nejdůležitější funkce. Celý traktor i přívěsný stroj si pak lze nastavit na ovládacím terminálu.

Tzv. Data Screen Management (DSM) poskytuje nové možnosti konfigurací ovladačů na opěrce. Díky tomuto systému lze z doposud používané úrovně s patentovaným přepínačem „MySwitch“ přejít na novou verzi s označením „MyFunction“. U této verze mohou programovatelná tlačítka na loketní opěrce nabídnout každé až pět různých funkcí, které mohou být pod nimi uloženy.

V elektronice a systémech precizního zemědělství nezůstává McCormick v ničem pozadu. Samozřejmostí je možnost ovládat přípojné stroje prostřednictvím ISOBUS. Již z výroby mohou být nové traktory vybaveny GPS navigačním systémem, ať v podobě manuálního či automatického, plně integrovaného systému. V systému Data Screen Management je možné si schraňovat databázi používaného nářadí, zatímco pokrokový management řízení chodu flotil McCormick Fleet.

Více informací v Mechanizaci zemědělství 1/2021.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down