12.12.2020 | 10:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výkonná technika pro dopravu hnojiva na pozemky

Firma Wienhoff má široký sortiment aplikační techniky, včetně velkých přívozních cisteren. Cisterna s tandemovým podvozkem, tvořeným nápravami BPW s pneumatickým odpružením, může být tažena za traktorem na vozíku dolly. Tandemový podvozek je vybaven náběžným řízením zadní nápravy, osazený silničními pneumatikami a maximální dovolená rychlost pro jízdu na silnici činí 60 km/h. Cisterna je vybavena kompresorem pro sání hnojiva s výkonem 14 400 l/min, takže v otázce plnění je samostatná. Vnitřní stěny nádrže o průměru 2,15 m mají speciální ošetření proti korozi.

Nejvýkonnější varianta dopravy hnojiva na pozemky firmy Wienhoff existuje v podobě cisternového návěsu za nákladní automobil. Cisterna Wienhoff V2A disponuje objemem 28 500 l. První z trojice náprav je zvedatelná, poslední s náběžným řízením a cisterna má menší průměr (2,1 m) a větší délku. V horní části je opatřena trojicí poklopů pro pohodlné nasávání. Naopak plnění umožňuje čerpadlo s rotačními písty Vogelsang, které se po naplnění cisterny automaticky vypne. Čerpadlo je vybaveno inteligentním proporcionálním řízením s možností nastavení rychlosti sání až na hranici kavitace.

Velkou aplikační cisternou Wienhoff je provedení PTW – na podvozku tridem a s objemem 31 000 l. Cisterna se pyšní kvalitní povrchovou úpravou, kterou navíc ještě doplňuje speciální nátěr vnitřních stěn. Podvozek využívá kvalitní nápravy FAD s nosností vždy 14 000 kg a hydraulickým nuceným řízením. Také oj měla hydro-pneumatické odpružení, které se automaticky přizpůsobí za jízdy s naplněnou nebo prázdnou nádrží.  U aplikační cisterny má význam systém centrální regulace tlaku vzduchu v pneumatikách, aby bylo možné nahuštění přizpůsobit rozdílným nárokům na poli a na silnici.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down