14.12.2020 | 10:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Cisterny i aplikátory pro výkonné linky

Německý výrobce Wienhoff nabízí aplikační cisterny na kejdu a digestát v široké škále provedení. Velkou aplikační cisternou je Wienhoff PTW – na podvozku tridem a s objemem 31 000 l. Na cisterně je nápadná kvalitní povrchová úprava, kterou navíc ještě doplňuje speciální nátěr vnitřních stěn. Podvozek využívá kvalitní nápravy FAD s nosností vždy 14 000 kg a hydraulickým nuceným řízením.

Také oj má hydro-pneumatické odpružení, které se automaticky přizpůsobí za jízdy s naplněnou nebo prázdnou nádrží.  U aplikační cisterny má význam systém centrální regulace tlaku vzduchu v pneumatikách, aby bylo možné nahuštění přizpůsobit rozdílným nárokům na poli a na silnici. Proto může být cisterna Wienhoff osazena vlastním systémem, využívajícím kompresoru o výkonu 4300 l vzduchu za minutu.

Zároveň myslel výrobce i na co nejefektivnější zkrácení doby, nutné pro naplnění cisterny – pomocí pomocného plnění. Sací turbína Wienhoff, uložená v dokovacím rameni, dosahuje maximálního výkonu na úrovni 9 000 l za minutu. Hlavní úkol čerpání kapaliny připadá na čerpadlo s otočnými písty Börger s dvoustupňovou převodovkou včetně pneumatického řazení. Cisterna umí také provádět automaticky regulaci protékajícího množství hnojiva s pomocí třícestného ventilu a je vybavena měřičem průtoku značky Krohne.

Široká je také nabídka aplikátorů. Novinkou je spojení aplikátoru se secím strojem, který provádí výsev například meziplodiny nebo osiva trav, a to buď na povrch půdy, nebo s mělkým zapravením do půdy. Vegetující meziplodina má pak protierozní funkci. Příkladem může být talířový aplikátor Wienhoff o záběru 6 m, osazený pneumatickým secím strojem APV.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down