05.01.2021 | 08:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zprávy o něm obletěly svět

Společnost Massey Ferguson nedávno vstoupila do nové éry. Během loňského léta představila zcela novou řadu traktorů MF 8S a její model MF 8S.265 vyhrál prestižní soutěž o titul Traktor roku 2021. Co všechno předchází představení takové novinky jakou řada traktorů MF 8S nepochybně je, by bylo nejspíš na dlouhé vypravování. Každopádně před zemědělce se čtyři nové modely s výkonem od 205 do 265 koní mohly poprvé postavit po sedmi letech testování, které probíhalo po celém světě.

Čarovné heslo: propojení se světem

Informační technologie a elektronické systémy, které v posledních letech stále častěji vstupují do zemědělské techniky, nabývají na významu. Dříve začínal článek výčtem změn řekněme „hardwarových“, avšak dnes jsou možná důležitější novinky právě v integraci inteligentních systémů a konektivity. Nové traktory MF 8S jsou nejmodernějšími stroji a jako takové nabízí stoprocentní propojení. Co je tím ale myšleno? Jde o připojení stroje do systému aplikací a programů pomocí kterých je zvyšována efektivita a produktivita jeho práce. Tak například MF 8S jsou sériově vybaveny telemetrickým systémem MF Connect a mají na tři roky předplacenou jeho licenci. Telemetrický systém monitoruje a přenáší do cloudu provozní údaje stroje. Traktor může odesílat též chybové zprávy a upozornění o blížících se servisních úkonech, a to jak uživateli, tak (s povolením majitele) i prodejci.

Uživatelským rozhraním je nový portál MyMF přes který mohou majitelé spravovat celou svou flotilu. Jeho pilotní verze bude nabízet různé funkce zatím v závislosti na zemi provozu stroje. Pomocí MyMF bude možné propojit se se strojem pomocí jakéhokoliv zařízení schopného připojení na internetovou síť.

K dispozice jsou i zajímavé aplikace vhodné pro práci v systému precizního zemědělství. Například MF Task Doc a Task Doc Pro umí automaticky zaznamenávat a bezdrátově přenášet shromážděné informace a údaje o určité pracovní operaci.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down