06.01.2021 | 08:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kubota v roce 2020 a 2021

Značku Kubota má na svých krytech a kapotách široké spektrum strojů. Co se traktorů týká můžeme je rozdělit na malé zahradní, komunální a velké zemědělské traktory. V České republice zastupuje tyto stroje společnost K.B.T. Proftech. Jak si traktory Kubota u nás vedou a jaký byl pro Kubotu rok 2020? O tom jsem si povídala s obchodním ředitelem společnosti K.B.T. Proftech Michalem Weisem.

Rok 2020 byl rozhodně díky pandemii nákazy covid-19 rokem nestandardním. Jak se okolnosti pandemie projevili v sektoru zemědělské techniky?

Co se týká uplynulého roku, proběhl ve znamení zrušených předváděcích akcí. Už v dubnu bylo na mezinárodní veletrh Techagro naplánováno představení zbrusu nové traktorové řady M6. Byli jsme připraveni a moc jsme se těšili, ale nakonec bylo zrušené celé Techagro, stejně jako naše jarní tradiční akce Orange days, které měli být zakončené velkou předváděcí akcí nazvanou Den s Kubotou.

Když bylo kvůli pandemii znemožněné setkávat se, jakou prodejní strategii jste zvolili?

Jednak jsme se zaměřili na online prezentaci a přepracovali jsme například webové stránky. Pak jsme se snažili zpropagovat – tou dobou novinku a unikát na trhu – pětiletou tovární záruku (nebo 3000 mh), kterou nyní dostává každá majitel zemědělského traktoru už ve standartní výbavě. V loňském roce také Kubota slavila 130 let, a tak jsme k jubileu připravili slevovou akci se 130 vouchery. Velmi nás potěšilo, že uplatněny byly úplně všechny.

Naší strategií je také předvádět stroje přímo u zákazníků, pokud je to možné, a v loňském roce objem takovýchto předvádění ještě vzrostl.

Více v Mechanizaci zemědělství 1/2021*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down