02.02.2021 | 07:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Platforma pro výměnu, ukládání a vyhodnocování dat

V rámci akce SIMA Digital Press Day se prezentovali četní dodavatelé systémů precizního zemědělství. Patřil mezi ně i francouzský AgTech startup MyEasyFarm. Společnost byla založena v roce 2017 ve Francii dvěma bratry, kteří se pyšnili zkušenostmi z oblasti zemědělství a informatiky. Třetím členem společnosti je manažer z oblasti výzkumu a vývoje platformy AgTech.

Smyslem existence MyEasyFarm je poskytování jednoduchých a vzájemně propojených systémů precizního zemědělství farmářům a jejich profesionálním partnerům. Systémy této značky umožňují slučování a výměnu zemědělských aplikací a dat. Specializují se na přenos dat do zemědělských strojů a příslušenství s využitím certifikace ISOBUS.

První verze platformy MyEasyFarm byla spuštěna na jaře 2018. Usnadňovala výměnu dat se zemědělskými stroji, přípravu zakázek, přípravu předpisových map a jejich přenos včetně transferu hotových zakázek do již tehdy více než padesátky různých traktorových terminálů. Taková podpora práce zemědělce byla možná také díky certifikaci ISOBUS, kterou platforma MyEasyFarm získala v listopadu 2017. Logem MyEasyFarm se pyšní také systémy elektronické dokumentace dat a elektronické kartotéky honů. Dat se přitom automaticky sbírá velké množství – nejenom aplikační mapy, také potřeby času pro jednotlivé operace, aplikované dávky hnojiv, pesticidů či výsevky, spotřeba paliva a další. Díky tomu vzniká jednoduchá možnost zpětné dohledatelnosti jednotlivých operací.

Dokumentace přehledně ukládá balíčky map a příslušejících dat pro každý pozemek. Rozhraní dovoluje vizuální analýzu podobných map jednoho pozemku v průběhu času proto, aby bylo možné optimalizovat zákroky pro následná období.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down