05.02.2021 | 06:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vstupní model postřikovače v profesionálním nasazení

V zemědělském podniku Tršická zemědělská má německá společnost Horsch pověst výrobce spolehlivých strojů. A zrovna tak tomu bylo i při výběru nového typu postřikovače v roce 2019. O značce bylo rozhodnuto, a tak zbývalo jen zvolit nejvhodnější model.

V hledáčku byl tažený postřikovač s menší hmotností a kompaktními rozměry a s dobrou obratností i na menších pozemcích. Pracovníci podniku také požadovali jednodušší úroveň výbavy a málo elektroniky. Přesně pro takové požadavky má firma Horsch v nabídce postřikovače modelové řady Leeb AX. Jedná se o lehké stroje s malou energetickou náročností a základní úrovní výbavy. „Také objem hlavní nádrže na postřikovou jíchu 4000 litrů nám plně vyhovuje, větší bychom nechtěli,“ řekl na doplnění ředitel. Na základě dobrých vztahů s oblíbeným dodavatelem zemědělské techniky, firmou Lukrom, byl na podzim 2019 do podniku Tršická zemědělská zapůjčen předváděcí model postřikovače Horsch Leeb 4 AX.

Rozhodnutím k praktickému vyzkoušení „na vlastním“ se ale pracovníci podniku odsoudili k tomu, že jejich závislost na značce Horsch dosáhla nejvyšší míry. Vypadalo to, že model Leeb 4 AX je jako ušitý pro jejich potřeby. Obsluhu zaujalo také jednoduché a prakticky vyřešené ovládání, díky němuž byla práce se strojem výrazně komfortnější než dříve. Ošetřit se zapůjčeným postřikovačem zhruba 350 hektarů tak nebyl vůbec žádný problém, a to včetně schválně vybraných členitých a velmi svažitých pozemků. Na nich se ukázaly všechny přednosti kompaktní konstrukce postřikovačů Horsch Leeb AX, především nekomplikované manévrování v rozích polí či na souvratích a stabilita díky nízko uloženému těžišti.

Více informací v Zemědělci č. 7/2021.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down