04.02.2021 | 05:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Za slávou stojí dobré obchodní dovednosti a talent

Za vzestupem slavných výrobců techniky se často skrývají velmi dobré obchodní dovednosti a talent. Tak tomu bylo i u Josepha Ciryla Bamforda, zakladatele anglické společnosti JCB. Joseph Ciryl Bamford se narodil v roce 1916 ve městě Uttoxeter, kde je mu dodnes věnována památka. Díky němu je také známé hrabství Staffordshire na západě Velké Británie. Talent a náklonnost k technice dostal do vínku od svých rodičů, kteří vyráběli stroje pro zemědělce. Firma s názvem Bamfords Ltd. byla u okolních sedláků dobře známá.

Když skončila druhá světová válka, pronajal si Joseph Ciryl Bamford malou garáž, kterou chtěl vybavit tak, aby mohla fungovat jako útulná dílna. Poplatek činil 30 šilinků týdně. Opatřil si vlastní svářečku a s její pomocí začal vyrábět přívěsy a návěsy. 23. října 1945 se mu narodil jeho syn Anthony a na tento den se datuje i založení firmy JCB a vznik slavného loga. Bamford intenzivně pracoval na vytvoření image značky JCB, které by podle jeho názoru pro obchodování znamenalo přínos. Chtěl, aby zákazníci věděli, že stroje JCB jsou tu proto, aby pracovaly. Talent pana Bamforda se dále skloubil ještě s velkou pracovitostí.

Odkaz pana Josepha Bamforda bude žít dále. Z malé dílny, zřízené v pronajaté garáži, vybudoval vlastními silami a důvtipem stabilní firmu. Ta se i v náročném konkurenčním prostředí dále rozvíjela, a to až do podoby největšího soukromě vlastněného strojírenského podniku v Anglii na začátku 21. století. Firma se stala také symbolem vyspělosti průmyslu této země. Aby bylo možné uspokojit poptávku, bylo postupně na třech kontinentech vybudováno celkem třináct výrobních závodů s výjimečně stabilním postavením. Jejich výrobky používají desítky tisíc zákazníků ve 150 zemích celého světa.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down