07.02.2021 | 06:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Inovátor napříč všemi generacemi

Jedním z milníků v historii Case IH je rok 1992, kdy tento výrobce poprvé představil prototyp traktoru Steiger Quadtrac. Vývoj a testování pak pokračovaly dále a v roce 1996 se již rozeběhla sériová výroba. V průběhu dalších let si Case IH svou technologii pásového podvozku dále zdokonaloval.

Nástup tahačů Case IH Quadtrac byl logickým krokem, který navazoval na více než šedesátiletou tradici výroby kolových tahačů se zlamovacím řízením. V roce 2001 byla řada kloubových tahačů Case IH 9300 vystřídána novou sérií Steiger STX. Nové tahače se vyznačovaly přestylizovaným designem – byly to od chvíle sloučení značek Case IH a Steiger první úplně nové traktory. Rozpětí výkonů od 202 až 324 kW (od 275 do 440 k) napovídá o tom, že si zemědělci mohli koupit kolový kloubový tahač i v kategorii, v níž se dnes vyrábějí univerzální kolové traktory střední výkonové třídy.

Modely STX275 a STX325 byly postavené na úzkém rámu, takže se hodily pro použití při kultivaci širokořádkových plodin. Verze s řízením AccuSteer nahrazovala speciální provedení Row-Crop v předcházející řadě 9300. Kola řízené přední nápravy se mohla natáčet až o deset stupňů před tím, než se traktor začal „lámat“ ve svém středovém kloubu.

Tyto menší kloubové traktory nesly také typickou výbavu standardních traktorů, jako je zadní tříbodový závěs kategorie IV a zadní vývodový hřídel. Všechny modely pak měly převodovku power-shift se šestnácti dopřednými a dvěma zpětnými rychlostními stupni a funkcemi auto-skip a select-shift.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down