08.02.2021 | 06:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Modifikovaný pásový podvozek

Firma Claas nabízí na našem trhu traktory Axion 900 Terra Trac. Pásové jednotky jsou z vlastního vývoje. Jedná se o známý Terra Trac, který byl ale inženýry Claas upraven. V aplikaci na traktoru vyšší výkonové třídy je od pásů požadován především tahový výkon. Terra Trac se na traktoru Axion 960 TT pyšní velkou kontaktní plochou hlavně díky své délce. Vzadu umístěné hnací kolo má také zvětšený průměr, aby byl přenos točivého momentu na pás co nejúčinnější. Paprsková kola se pyšní novým designem s gumovými bloky pro lepší samočisticí schopnost.

Na tuto velkou kontaktní plochu zároveň připadá i značný přítlak. Traktor Claas Axion 960 TerraTrac má celkovou dovolenou hmotnost 22 t, která je na nápravy rozložena v jiném poměru než u kolové verze.

Kolový traktor má rozdělenou hmotnost v poměru zhruba 50/50, ale u polopásového připadá na pásy sedmdesát procent a na přední nápravu třicet procent hmotnosti – ve statickém stavu. Automatický systém se zároveň stará o správné napnutí pásů. A zatáčení probíhá plynule, bez ztráty tahového výkonu. Styčná plocha Axionu 960 Terra Trac s pásy o šířce 890 mm je celých 3,98 m2, což je o 35 procent více, než má kolový Axion 900 s pneumatikami 900/60 R 42. Teoreticky jsou tak vytvořeny všechny předpoklady pro to, aby byl výkon motoru až 338 kW/460 k plynule přenášen na půdu.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down