12.02.2021 | 06:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Rozšíření výbavy a inovace pro vyorávač brambor

Německá firma Grimme vyrábí mimo jiné také čtyřřádkový samojízdný vyorávač brambor Ventor 4150. Pro rok 2021 doplňuje tento stroj o řadu nových prvků.

Stroj může být na přání vybaven drtičem natě HT 400. Drtič je speciálně konstruován tak, aby snadno zvládal i velká množství dlouhé a houževnaté natě. Působením drtiče se zvyšuje výkonnost vyorávání a snižují se ztráty hlíz na prosévacím pásu. Rozdrcená nať je pomocí dopravníku a integrovaného rotoru rozhozena na již sklizenou plochu. Hloubkové vedení drtiče lze nastavovat z kabiny. Pro přepravu se drtič hydraulicky sklopí do transportní polohy.

Pro sklizeň brambor na těžkých půdách může být vyorávač v dopravním kanále doplněn o speciální desky z plastu. Desky se zasluhují o to, že se výrazně sníží úroveň ulpívání půdy na stroji.

S novým modelem vyorávače mohou jeho obsluhy využít zajímavé automatické funkce. Na webu Speedtronic, nabízeném na přání, jsou rychlosti pohybu prosévacích pásů automaticky regulovány v závislosti na pojezdové rychlosti. Řidič tak má méně práce a navíc se dosahuje i šetrnějšího působení na hlízy.

Čištění některých dopravníků zase usnadňuje funkce Turbo Clean. Jeden za druhým jsou dopravníky rozpohybovány na maximální rychlost pohybu, čímž se usnadní efekt jejich samočištění. Funkce Turbo Clean může být aktivována buďto manuálně stiskem tlačítka na ovládacím panelu anebo automaticky po dojetí na konec pozemku.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down