20.02.2021 | 10:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové lisy dosahují vyšší slisovanosti materiálu

Nové lisy na obří hranolové balíky BigBaler 340 High Density výrobce New Holland jsou vybaveny sběračem se šířkou 235 cm a pěti řadami prstů a plnicím rotorem Crop-Cutter o průměru 650 mm, které jsou převzaté od dosavadních lisů 1290 Plus. Nicméně rotor pracuje s vyššími otáčkami. Hmotu zkracuje 29 samostatně jištěných nožů.

Vysoké slisovanosti materiálu se u nového lisu BigBaler 340 High Density dosahuje také díky od základu nově vyvinutému lisovacímu pístu s větší délkou zdvihu. Celkově je konstrukce pístu také výrazně masivnější. Píst tlačí materiál do komory o délce 405 cm, přičemž lisovací tlak v komoře ještě stoupl. Stará se o to sedm dvojčinných hydraulických pístnic, uložených v lisovacím kanále. Nový lis narostl nejen svými rozměry, ale také svou hmotností – ta se šplhá k patnácti tunám. Rozdíl od staršího typu lisu činí celé tři tuny.

Po silném stlačení materiálu je třeba tuto vysokou úroveň slisovanosti v balíku ještě zachovat. O to se stará patentem chráněná technologie vázání Loop Master, která zvyšuje úroveň napnutí motouzu o 26 procent. Šest zdvojených vazačů Loop Master bylo vyvinuto nově. Při vázání nevznikají útržky příze, které by pak zůstávaly na strništi. Jedná se tak o první systém zdvojených vazačů na světě, který zabraňuje znečišťování životního prostředí plasty.*

Více informací v Zemědělci č. 8/2021.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down