21.02.2021 | 06:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Automatické přizpůsobení výkonu u mlátiček

Nové mláticí ústrojí u vytřasadlových sklízecích mlátiček Lexion nové generace má označení APS Synflow Walker. Známé mláticí ústrojí APS je doplněno o přídavný separační buben o průměru 600 milimetrů. K dalším změnám patří snížení úhlu opásání na 132 z původních 142 stupňů.

I přesto, že došlo oproti předchůdcům ke zkrácení vytřasadel, se celková separační plocha zvýšila. Je to dáno právě instalací přídavného separačního bubnu. A všechny nové Lexiony včetně vytřasadlových modelů nyní mají známé čištění Jet-Stream, které se osvědčilo u velkých typů předcházejících sérií. Nově jsou přesunuté hlavní pohony na levou stranu mlátiček, na straně pravé jich mnoho nezůstalo – pouze variátory pro pohon mláticího bubnu a ventilátoru.

Vstupním modelem sklízecích mlátiček Lexion nové generace je Lexion 5300. S tímto strojem je možné hladce sklízet 35 tun zrna za hodinu, takže řada Lexion 5000 je plnohodnotným nástupcem dosavadních modelů řady Lexion 600.

Mlátička Lexion 5300 je standardně vybavena systémem Dynamic Power, který automaticky přizpůsobuje výkon motoru sklizňovým podmínkám. Řídicí jednotka má přitom k dispozici celkem deset různých křivek průběhu točivého momentu. Za motorem všech nových Lexionů se nyní nachází systém chlazení Dynamic Cooling: v závislosti na potřebném chladicím výkonu je regulována rychlost otáček prostřednictvím variabilního pohonu ventilátoru. Výkon motoru je tak odebírán jen v nezbytné míře. Chladicí vzduch je nasáván nahoře a je veden dolů přes chladič, přes motorový prostor a boční žebrové chladiče. Premiéru měly Lexiony nové generace na Tiskových dnech firmy Claas v centrální Francii.*

Snímky pocházejí z premiérového představení nových sklízecích mlátiček ve Francii.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down