25.02.2021 | 06:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Lisy s variabilní komorou pro tvarově stálé balíky

Mezi sklizňovou technikou firmy Kuhn je pro naše podmínky zajímavý svinovací lis Kuhn VB 3160. Tento lis se vyznačuje krátkou dráhou pro dopravu sklízeného materiálu do lisovací komory, která je tvořena pěticí nekonečných lepených pásů.

Sběr materiálu i z velmi širokých a vydatných řádků zajišťuje nový řízený výkyvný sběrač, který se pyšní šířkou 2,3 m. Přímo od sběrače si hmotu přebírá Integrovaný vkládací rotor, tvořený srdcovitými vkládacími prsty. Aby hmota proudila k rotoru v rovnoměrné vrstvě, o to se stará rozhrnovací váleček sběrače. Svinování jádra balíku pak uvede do chodu startovací válec.

Integrovaný vkládací rotor posouvá hmotu skrze řezací ústrojí. To může být osazeno 14 anebo 23 noži. Uživatel si může navolit, kolik nožů je aktivních – u lisu se 14 noži může hmotu zkracovat buď plný počet nožů, či nožů jen čtyři, sedm, sedm anebo zcela bez řezání. V případě kontaktu s cizím předmětem chrání každý nůž před poškozením individuální jištění pomocí vinuté pružiny. Nože jsou přístupné zevnitř lisovací komory. Dále má lis možnost nastavení lisovacího tlaku z kabiny traktoru s možností volby měkkého jádra nebo maximálního stlačení až na 210 barů.

Lis Kuhn VB 3160 může být dodán s jednoduchým ovládáním anebo s ovládáním pomocí ISOBUS. Potom jsou funkce lisu a jeho nastavení prováděny na ISOBUS kompatibilním terminálu traktoru anebo pomocí ISOBUS terminálu firmy Kuhn. Ten může být v různých variantách – CCI 50, CCI 800 (novinka roku 2021) anebo pak nejlepší verze CCI 1200. Lis byl prezentován na Polním dni Agrokonzulty Žamberk.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down